Vitamina A uleioasă

În stoc
34,00 RON
cu TVA

Vitamina A reprezintă baza oricărui tratament de prevenție și întinerire a pielii. Cunoscută și sub denumirea de retinol (Retinyl palmitate) acesta este unul dintre cei mai cunoscuți nutrienţi pentru sănătatea pielii. Este un ingredient adesea folosit în tratarea acneei și ca agent anti-îmbătrânire, datorită eficienței dovedite în stimularea producerii naturale a colagenului și elastină. Astfel, încetineşte procesul de îmbătrânire și de formare a liniilor fine și a ridurilor. Îmbunătățește fluxul de sânge la suprafața pielii ajutând la eliminarea toxinelor și la stimularea regenerării celulare. Se utilizează în produsele cosmetice, în special în amestecuri de uleiuri, fiind solubilă în grăsimi.

buline-07.pngbuline-08.pngbuline-09.png

Deși terminologia este puțin confuză, vitamina A reprezintă un grup de retinoizi și se referă la trei stări diferite ale vitaminei A: retinol, retinină (sau retinaldehidă) și acid retinoic. Toate au aceleași tipuri de beneficii pentru îngrijirea pielii însă diferența constă în procesul de conversie necesar pentru a fi eficiente, cât de puternice sunt efectele și cât de repede vei vedea primele rezultate.

Care sunt beneficiile vitaminei A pentru piele? Pe scurt: 

 • încurajează regenerarea celulară,
 • accelerează procesele de reînnoire,
 • are acțiune antioxidantă
 • normalizează producția de sebum,
 • îmbunătățește tonusului și ferminatea,
 • stimulează producția de colagen, 
 • protejează elastina,
 • favorizează menținerea unui nivel optim de hidratare,
 • diminuează ridurile și liniile fine, 
 • uniformizează textura și culoarea pielii.

Dintre toți retinoizii, acidul retinoic (numit și tretinoină) este forma activă la nivelul pielii și poate fi obținut din farmacii doar în baza unei prescripții medicale în urma unui consult dermatologic de specialitate.  Celelalte forme de vitamina A necesită un proces de conversie pentru a avea efect la nivelul pielii. Întregul proces de conversie este de la Retinil palmitat → Retinol → Retinaldehida → Acid retinoic (Tretinoin/Isotretinoin) = componenta activă la nivelul pielii.

Retinolul

 • este cel mai cunoscut retinoid, și este disponibil fără prescripție medicală. La fel ca toate celelalte forme de vitamina A reduce aspectul ridurile și liniile fine și îmbunătățește textura, elasticitatea și aspectul general al pielii. Această formă a vitaminei a este cea mai blândă iar rezultatele vor apărea după o folosire îndelungată. 

Retinaldehida

 • avand nevoie de un singur pas de conversie pentru a deveni acid retinoic, este cea mai eficientă și potentă formă de retinoid disponibilă fără rețetă. Este un ingredient nou utilizat în produsele anti-age, și s-a observat ca este eficientă dar blândă, efectele secundare specifice retinoizilor fiind minime.

Acidul retinoic

 • este un produs sintetizat din retinol prin două reacții enzimatice, prima dintre acestea fiind o oxidare reversibilă a retinolului în retinină, care este urmată de o a doua reacție de oxidare ireversibilă de la retinină la acid retinoic. Este un produs ce poate provoca iritație și poți vedea imediat inflamarea și descuamarea pielii.

În cele din urmă, toate formele de retinoizi au aceleași beneficii cu grade diferite de acțiune la nivelul pielii.

Beneficii

Vitamina A pentru îngrijirea pielii este unul dintre cele mai studiate ingredente.

Retinoizii au fost folosiți pentru prima dată în dermatologie în 1943. În esență, acest ingrentient este unul încercat, cu o listă lungă de beneficii dovedite și este eficient atât ca opțiune preventivă, cât și ca ingredient anti-îmbătrânire. Mai multe dintre beneficiile sale includ:

Accelerează schimbarea epidermei
Vitamina A promovează eliminarea celulelor vechi ale pielii și stimulează regenerarea celulelor noi, sănătoase și mai netede.
Îmbunătățește textura și tonusul pielii
În esență, vitamina A acționează ca un exfoliant, îmbunătățind atât tonusul cât și textura de la suprafața pielii.
Stimulează producția de colagen și elastină
Vitamina A este unică prin faptul că funcționează și în derm, stratul mai profund, unde stimulează producția de colagen.
Reduce liniile fine și ridurile
Vitamina A ajută la reducerea liniilor fine și ridurilor și îmbunătățește fermitatea pielii, reduce simultan distrugerea colagenului și elastinei existente.
Tratament eficient pentru acnee
Există motive întemeiate pentru care vitamina A (sau acidul retinoic) eliberat pe bază de prescripție medicală este eficient în tratarea aceei: ajută la normalizarea producției de sebum, iar proprietățile sale de exfoliere ajută la prevenirea porilor înfundați.
Tratează hiperpigmentarea post-inflamatoare
Vitamina A poate să minimizeze aspectul și intensitatea petelor pigmentare și un efect antiinflamator care elimină roșeața.
Favorizează menținerea unui nivel optim de hidratare
Prin îndepărtarea efectivă a stratului de celule moarte de la suprafața pielii, vitamina a ajută la o mai bună permeabilitate a altor ingrediente. În același timp, susține nivelul natural de acid hialuronic din piele ce promovează un nivel oprim de hidratare.
Acționează ca antioxidant
Vitamina A are și proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt substanțe care vă pot proteja celulele împotriva efectelor radicalilor liberi - molecule produse atunci când corpul dumneavoastră descompune alimentele sau este expus la fumul de tutun sau radiații solare. Radicalii liberi jucă un rol în apariția anumitor afecțiuni ale pielii cu ar fi îmbătrânirea prematură a tenului.

Info

Ingrediente

Retinyl palmitate (Vitamina A Palmitate Oil 1.0 MIU/g)

Țara de origine

UE

Cantitate

10 ml.

Ambalaj

Recipient sticlă brună cu picurător.

Retinyl palmitate (Vitamina A Palmitate Oil 1.0 MIU/g)
UE
10 ml.
Recipient sticlă brună cu picurător.

Utilizare

Pentru față și corp

Se adaugă 1-5 picături în uleiuri sau creme, ca ingredient în produsele cosmetice, solubil în grăsimi și apă.

Pentru păr

Se adaugă 1-5 picături la 100 ml. sampon sau bază de ulei vegetală pentru spălare sau tratament.

Atenție

Acest produs nu se aplică nediluat sau direct pe piele! Posibil fotosensibil. Utilizarea sa de către copiii cu vârste sub 3 ani, femeile însărcinate sau care alăptează, se va face sub stricta supraveghere a specialistului.

6424352000671

vitamina-a-bulinejpg.jpg

Fii primul care scrie un review

S-ar putea să-ți placă

1 alt produs în aceeași categorie: