Blog,  Ingrediente,  Produse

Unturi vegetale pentru frumusețea noastră

Inca de acum cateva mii de ani, in Africa, oamenii aveau nevoie de o sustanta care sa le protejeze pielea de arsurile provocate de soare si de temperatura ridicata.  De asemenea, aveau nevoie de o substanta care sa poate fi accesibila, pe cat se poate, pentru ca obtinerea hranei era si asa destul de dificila, astfel ca nu aveau nevoie de inca ceva care sa la faca traiul si mai greu.

Asa se face ca inca de acum cateva mii de ani, locuitorii zonelor calduroase si insorite de pe glod au inceput sa extraga unturi vegetale din arborii cu fructe uleioase sau bine-cunoscutele nuci . Una dintre aceste nuci este cea de shea sau de karite.

Cunoscuta in Africa de acum multe sute de ani, nuca de karite a devenit unul dintre cele mai vanate produse naturale ale lumii. Are un cunoscut efect de intinerire si protejare a tenului, astfel ca este recomandat pentru femeile de peste 30 de ani sa foloseasca unturi vegetale, de shea. Acestea sunt bogate in vitamina A si E si acizi grasi care protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature. Unturile vegetale 100% naturale nu contin niciun fel de parabeni si se gasesc si pe piata romaneasca. Se folosesc usor, pur si simplu topesti intre palme o cantitate mica de unt, pe care apoi il aplici pe pielea fetei, a corpului sau chiar pe par. Untul de shea este bun pentru parul uscat, deteriorat sau il poti folosi doar pe perioada foarte rece sau caniculara a anului.

Un alt unt foarte cautat este untul de cacao.  Poate unul dinte cee mai bine vandute unturi vegetale din lume, are si unele dintre cele mai cautate beneficii. Pe langa faptul ca miroase ca ciocolata, este plin de antioxidanti care te vor ajuta sa scapi de celulita.  Este bogat in vitamine si iti va proteja atat pielea cat si scalpul de factorii de mediu, astfel ca fie iarna, fie vara vei fi radianta. De ce sa refuzi asa ceva?