Articol,  Blog,  Ingrediente

Ține sebumul sub control folosind masca cu argilă

Perioada adolescentei este un chin pentru mai toate fetele. Rar exista cate o fata care sa nu aiba probleme cu tenul intre 10-18 ani, pentru ca atunci trecem prin acele schimbari hormonale care isi lasa semnele pe teul nostru. Cele mai ghinioniste dintre noi raman insa cu un ten gras sau mixt chiar si dupa ce trecem de varsta de 20 de ani.

Pentru ele, dar si pentru tinerele care vor sa-si curete tenul in mod natural, exista una dintre cele mai vechi si mai eficiente metode de curatare: argila.

In general toate tipurile de argila au cam aceleasi proprietati, gasindu-se pe piata argila rosie, verde, in combinatie cu alte substante sau cu vitamine, insa una dintre cele mai importante proprietati este curatarea tenului. Mastile cu argila sunt recomandate fetelor si femeilor cu un ten mixt sau gras, pentru ca nicio alta substanta nu absoarbe sebumul mai bine ca argila.

Pentru eficienta maxima, amesteca argila cu apa de trandafir sau de menta, in loc de apa  de la robinet, si aplica cu o pensula sau cu degetele pe tenul spalat si uscat. Asteapta pana se usuca si crapa argila pe piele apoi clateste cu apa calduta din abundenta. Ai grija ca apa sa nu fie fierbinte, insa nici foarte rece.  Pentru eficienta maxima, fa-ti timp de doua-trei ori pe saptaman, pentru a-ti aplica aceasta masca si vei vedea efectele in scurt timp. Tenul tau is va echilibra secretia de sebum, zona T nu va mai reprezenta o problema pentru tine, si vei avea chip de bebelus.

In alta ordine de idei, ai grija de unde cumperi argila. Cel mai bine este sa o cumperi din farmacii sau din magazine de profil, unde, cel mai probabil, vei putea beneficia si de cateva sfaturi bune.  Argila, in general, nu este scumpa. In functie de cantitatea si forma sub care o gasesti de cumparat, fie la pliculet  fie in recipiente mai mari si cu o lingurita dozatoare inclusa in ambalaj, oricare ar fi forma pe care o preferi, 1-2 lingurite dn praful de argila sunt suficiente pentru o singura masca. Nu incerca sa faci mai multa compozitie si pentru zilele urmatoare, pentru ca argila ramasa se va intari si isi va pierde proprietatile devenind inutila. Dozeaza astfel incat sa iti ajunga pentru toata fata si sa nu trebuiasca sa irosesti prea multa. Cu cativa lei iti vei putea garanta frumusetea si in acelasi timp, si sanatatatea tenului tau. De ce sa alegi produse chimice de infrumusetare cand ai aceasta alternativa simpla?