Articol,  Blog,  Ingrediente,  Produse

Remedii naturale pentru frumusețe cu ape florale

Sunteți în căutarea unei soluții naturale, bio cu care să vă curățați tenul, să îl tonifiați? În acest caz, cele mai potrivite produse pentru dumneavoastra sunt ape florale. Apele florale rezultă în urma procesului de distilare pentru obținerea uleiurilor esențiale și sunt recunoscute pentru proprietățile lor hidratante și de tonifiere a pielii. Curăță tenul și pot fi folosite ca înlocuitor pentru soluțiile tonice, spray-ul de corp sau after-shave-ul.

Există multe tipuri de ape florale ce pot fi întrebuințate pentru diferite probleme sau nevoi, patru dintre acestea sunt renumite.

Apa de musetel este recunoscută pentru efectul regenerator și calmant, fiind potrivită oricărui tip de ten, în special pentru cel uscat, iritat. Este un astringent delicat cu proprietăți antiinflamatorii și antiroseață.

Apa de trandafir de Damasc este un tonifiant potrivit pentru toate tipurile de ten, împrospătează pielea, o hidrateaza, înlătură impuritățiile și o catifelează. Bineinteles, aceasta are cel mai fumos parfum, apa de trandafir de Damasc poate fi folosită direct ca și apă de parfum.

Apa de lavandă este potrivită pentru îngrijirea pielii sensibile, ameliorează rănile și calmează iritațiile. Este recomandată în tratamentele impotriva acneei pentru că favorizează cicatrizarea țesutului cutanat.

Apa de mentă improspătează tenul obosit și tonifică pielea, inchide porii și amelioreaza mancarimea. Poate fi utilizată și ca ingredient pentru apa de gura.  Este ideală pentru îngrijirea și curățarea tenurilor grase și mixte sau acneice. Curăță porii, purifică și netezește pielea, fiind un astringent remarcabil.

Acestea sunt câteva din remediile naturale eficiente pentru problemele pielii și nu numai.