Articol,  Blog,  Produse

Piatra de alaun, un antiperspirant ideal

De multe ori de la antiperspirantele din comert, ne iritam, sau nu isi fac efectul. Insa ce nu stiu multi este ca exista piatra de alaun, un antiperspirant 100% natural si bio ce te va scapa de probleme de pe timpul verii, nu te vei irita si nici nu va lasa urme vizibile pe haine. Piatra de alaun este o sare ce se gaseste in pamant, sub forma de cristal alb, translucid si indoor. Poate fi utilizata drept deodorant si/ sau after-shave. Provine din minele de alaun din Siria sau din zacamintele de suprafata.

Proprietatile si avantajele acestei roci sunt nenumarate: este antiseptica, inhiba si nu lasa bacteriile sa se dezvolte, la fel si cu mirosurile specifice bacteriilor; in cazul micilor taieturi proreste taieturile; strange porii pielii si opreste transpiratia fara a o bloca; riscul alergiilor este redus, aceasta fiind foarte buna pentru pielea sensibila; se foloseste in industria farmaceutica si cosmetic. In plus o bucata de piatra de alaun dureaza foarte mult timp si poate sa tina cativa ani; este o piatra naturala, fara parfumul ce ar putea sa ne irite pielea; nu are aditivi, coloranti, conservanti, alcool etc.

La ce putem utiliza acest produs 100% natural ? In primul rand ca si deodorant, nu va lasa urme pe haine si nici nu lasa senzatia ca si cum ati avea un praf pe piele; ca si after-shave, calmeaza pielea si opreste cresterea parului precum si posibile sangerari de dupa barbierire; trateaza si are grija de acnee; calmeaza si trateaza intepaturile insectelor, mai are si proprietati ce ii permit sa fie folosite in tratarea unor probleme “buco-dentale”: gingivite dureroase, afte etc.

Modul de folosire si cum actioneaza piatra de alaun este simplu. Datorita solubilitatii ei in apa, odata umezita, in contact cu pielea, lasa microparticule. Se poate folosi dupa dus sau dupa bierberit, pe pielea umeda sau uscata,  doar trebuie sa fie umezita si cu siguranta isi va face treaba. In ceea ce priveste zonele pe care putem sa le tratam, nu exista nicio restrictie atata timp cat sunt in uz extern: axile, fata, maini, picioare si gura dar fara sa inghitim si clatim dupa.

Piatra de alaun trebuie pastrata uscata si ferita de aer, pentru a evita ca in timp sa se ingalbeneasca. Daca doriti sa o parfumati puteti utiliza apa florala, nu ii va schimba proprietatile deloc si va avea si un miros placut. Este un antiperspirant perfect, 100% natural si fara posibilitatea de a va dezamagi.