Blog,  Ingrediente,  Produse

Pentru zilele de vară folosiți piatra de alaun

Sezonul cald se apropie cu pasi rapizi de noi si deja ma gandesc cu ingrijorare la ce deodorant voi folosi, in asa fel incat sa nu fie vizibil, si nici prea parfumat, dar in acelasi timp, vreau sa fie suta la suta eficient impotriva transpiratiei.

Va regasiti si voi in gandurile acestea? Daca da, atunci am picat la tanc, pentru ca am un truc, un as in maneca ce ne va face vara cu atat mai frumoasa. Si pe voi va deranjeaza dungile inestetice de deodorant, sau poate parfumul prea puternic? Atunci am exact ce va trebuie : piatra de alaun.

Ce e aceea? Piatra de alaun este un cristal care se pastreaza la rece. Vine impachetat ca un deodeorant stick si se tine mereu la rece pentru ca in contact cu pielea se topeste si lasa o urma invizibila de protectie impotriva transpiratiei. Practic, efectul antiseptic impedica formarea bacteriilor care determina mirosul neplacut. Ori daca pielea este curata, fara bacterii va emana un parfum dicret, sec, racoros, perfect pentru zilele de vara. Cristalul este originar din China, unde este folosit deja de sute de ani, si datorita efectului calmant si antiseptic pe care il are pentru pielea sensibila.

Poti cumpara piatra de alaun din magazinele naturiste sau il poti comanda pe magazinul online. Este destul de ieftin, iar cantitatea obisnuita de 100-120 de grame rezista chiar si pentru toata vara. Este unul dintre putinele deodorante organice, total ecologice, astfel ca il puteti folosi cu incredere chiar daca sunteti alergica la substante chimice.