Blog

Nu știi ce este piatra de alaun?

Am intrat, nu cu mult timp in urma, intr-un magazin de cosmetice naturiste unde cautam cateva ingrediente pentru sapun natural, si am dat fara sa vreau peste ceva despre care nu auzisem pana atunci: piatra de alaun. La prima vedere am crezut ca este o greseala de scriere, insa cine a auzit de piatra de “alun”, asa ca am intrebat vanzatoarea.

Am ramas uimita sa aud ca de fapt este un fel de piatra, care se dizolva la fel ca si sarea, la umezeala. Bine, bine, am inteles e o piatra, dar de ce este intr-un magazin, la vanzare? Ce face piatra asta, mai exact?  Vanzatoarea mi-a explicat in cateva cuvinte, insa m-am lamurit abia acasa, dupa ce am cautat cateva informatii pe internet. Asa am aflat ca este vorba de un deodorant natural,  care in contact cu pielea umeda se dizolva si ajuta la reducerea transpiratiei si la eliminarea mirosului neplacut. Desi arata ca un cristal de cuart, cel din pesteri pe care il poti cumpara la targurile de minerale, este incolor si inodor, atunci cand este uscat.

Odata umed, acest cristal minune se transforma in dezinfectant si antiperspirant si partea buna pentru barbati este ca poate fi folosit si de ei, cu placere sub forma de deodorant sau after-shave. Da, chiar si ca after-shave pentru ca  piatra de alaun are proprietati antiseptice, care vor preveni iritatiile pielii sensibile.

Am fost curioasa sa incerc aceasta piatra, asa ca m-am gandit sa o si cumpar. La inceput m-am gandit ca o voi cumpara sub forma de cristal, asa cum imi  fusese prezentata in magazin, insa am ramas placut impresionata cand am cumparat piatra de alaun intr-un ambalaj elegant, asemanator cu cel al deodorantelor obisnuite. Functioneaza dupa acelasi sistem ca un ruj, asa ca am putut folosi intregul “ baton” (daca il pot numi asa).

Este inutil sa mai spun ca a trebuit sa-mi cumpar altul saptamana urmatoare, pentru ca sotul meu l-a confiscat pe primul, pentru ca se pare ca ii calmeaza tenul dupa barbierit. Si tu il poti folosi cu usurinta, fie imediat dupa dus, cand pielea este inca umeda, fie prin umezirea cristalului inainte de aplicare. Vei descoperi cat este de usor de folosit si nu te vei putea desparti de el, la fel ca mine.