Articol,  Blog,  Ingrediente,  Produse

Miracolul mediteranean: argila verde

Argila verde este unul dintre cele mai cunoscute produse naturale folosite pentru infrumusetarea sau corectarea tenului. In general argilele sunt folosite pentru masti faciale pentru curatare, insa cu precadere argila verde este cea cu rezultatele cele mai bune.

De unde vine argila verde? Bazinul mediteranean este locul de extragere a argilei verzi, iar in intregul proces se foloseste doar apa si razele soarelui.  Astfel proprietatile argila raman active,  orice argila care este 100% naturala este uscata la soare.

Dupa ce este uscata este ambalata in cantitati diferite si exportata peste tot in lume. Astfel te poti bucura si tu de tratamente faciale cu argila verde. Aceasta este bogata in minerale ca aluminiul si siliciul, calciul si fierul dar si multe altele. Atentie totusi, daca ai un ten uscata sau sensibil, mai bine foloseste uleiuri vegetale pentru tratamentele faciale. Argila verde este in special potrivita pentru tenul gras au mixt. Datorita mineralelor pe care le contine, regleaza activitatea glandelor sebacee, echilibrand astfel secretia de sebum. Are efect calmant si de catifelare asupra zonelor cu probleme si ajuta la “reparatia” tenului.

Argila verde este folosită si pentru impachetari corporale. Fiind un produs usor de extras si gasindu-se in cantitati generoase in natura, argila verde este cel mai ieftin produs cosmetic si naturist cu cele mai multe intrebuintari si beneficii.