Articol,  Blog,  Ingrediente,  Produse

Miracole esentiale din uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale nu mai sunt o noutate pentru cei care au deschis cat de cat ochii la lumea din jurul lor. Stim deja ca au fost folosite uleiuri esentialeinca din antichitate de vraci dar si de femei, in loc de parfum sau in loc de produse de infrumusetare.

Uleiurile esentiale, asa cum le spune si numele sunt esente ale plantelor medicinale sau parfumate care se folosesc in aroma terapie dar nu numai. O simpla picatura pulverizata cu ajutorul unui pulverizator intr-o incapere poate face minuni pentru starea ta de bine. In functie de planta pe care o folosesti efectul este diferit. Astfel, pentru o stare de bine, de pace si armonie poti incerca uleiul esential de santal, trandafir sau bergamota care te va relaxa si te iti va crea o atmosfera placuta in casa. Este potrivit in special pentru camerele commune, cum este bucataria sau camera de zi.

Daca, pe de alta parte ai nevoie de putin inviorare si energie, atunci poti apela cu incredere la uleiuri esentiale din piper negru, busuioc, eucalipt, lamaie sau ienupar. Pulverizate in zona ta de lucru iti vor reda energia si puterea de concentrare. Un alt ulei esential cunoscut pentru efectul sau garantat este uleiul esential de anason. La fel ca si ghimbirul, este o planta de esenta tare care is face efectul imediat.

Unde gasesti aceste uleiuri esentiale? In toate magazinele naturiste, dar si in mediul online aici. Preturile esentelor difera pentru ca nu toate se obtin din aceeasi cantitate de plante. Spre exemplu,pentru 1 kilogram de ulei essential de trandafir este nevoie de nu mai putin de 3000 de kilograme de petale de trandafir, in timp ce pentru obtinerea unui kilogram de ulei esential de eucalipt este nevoie de aproximativ 200 de kilograme de frunze.  Datorita procesului de distilare prin care se obtine, este evident ca se obtine o formula foarte concentrate de esenta. De aceea, este nevoie sa dizolvati uleiul in apa calduta inainte de a-l pulveriza. Atentie, doar 2-3 picaturi per 100 de ml de apa sunt suficiente. Un supradozaj va poate cauza migrene si chiar varsaturi.

Niciodata nu a fost mai simplu sa destindeti atmosfera din casa dumneavoastra, ca acum. Incercati!