Blog,  Produse

La ce să folosim apele florale?

Apele florale sunt ape, dupa cum le spun si numele, provenite de la flori. Nu va inchipuiti ca este cneva care aduna roua de pe petalele florilor, pentru ca nu suntetm in povesti. Apele florale sunt de fapt uleiuri estentiale florale, diluate intr-un amestec de alcool si alte substante.

La ce folosim aceste ape florale? Ei bine la intretinerea tuturor tipurilor de ten. In functie de planta de la care provine apa florala, are anumite proprietati.

Spre exemplu lavanda si esenta ei sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, in special pentru cea uscata. Are proprietati antiseptice si calmante si este perfecta pentru o masca de seara.

Apa florala de menta este revigoranta, astfel ca poti pulveriza o data pe fata, in fiecare dimineata, pentru un start energic.

Apa de roinita, sau apa de lamaita este potrivita pentru cei stresati sau care nu pot dormi, in timp ce apa de trandafir este perfecta pentru un ten sensibil. Toate aceste ape florale au intrebuintari multiple. Le poti pulveriza pe piele, pe fata, pe lenjeria de pat pentru a te ajuta sa te relaxezi. Mai mult la poti folosi ca si demachiant, insa ai grija sa hidratezi pielea dupa aceea.

Marele beneficiu al apelor florale este de fapt naturaletea lor.

Fiind practic esente de flori pastreaza doar cele mai buna calitati ale florilor, iar efectul se va vedea pe tenul tau.

Daca vrei, ele pot fi folosite si in mastile pe care ti le aplici, in loc de apa, sau in loc de suc de lamaie, pregatindu-ti astfel o masca pefecta. Tratamentul cu  ape florale nu are contraindicatii, atat timp cat va asigurati ca ati cumparat o apa florala cat mai naturala, fara parabeni si alte substante chimice care ar putea sa va afecteze tenul.  Beneficiile apelor florale sunt nenumarate, insa veti simti cel mai bine efectul atunci cand aveti nevoie de un calmant dupa o zi de plaja, sau chiar si atunci cand intrati intr-o incinta incalzita dupa ce ati mers prin frig mai mult de cateva minute.

Apele florale se cumpara in sticlute cu pulverizator si pipeta, si le poti achizitiona si de aici.