Blog,  Ingrediente,  Produse

Despre ingrediente și cum folosim deodorantele naturale de la Trio Verde

Din toate produsele de îngrijire personală, crearea unui deodorant natural reprezintă poate cea mai mare provocare. Multe dintre noi putem face o mască pentru față din ingrediente pe care le găsim în propriul frigider însă un deodorant natural, cu rol specific și eficiență imediată, vine cu provocări aparte.

Deodorantele de la Trio Verde sunt create folosind ingrediente naturale atent alese. Aceste cuvinte nu doar sună bine, au și valoare. Fiecare ingredient a fost ales pentru proprietățile sale iar rețeta respectă proporții bine stabilită care urmăresc să producă rezultate specifice. Produsul final are o textură cremoasă și fină ce oferă pielii protecție, neutralizează mirosul neplăcut și absoarbe umezeala.

Mai multe rețete au fost testate de diverse persoane care au evaluat eficiența, aplicarea, aspectul și mirosul deodorantelor. Din rezultatul acestui proces minuțios aflăm informații important atât pentru producător cât și pentru consumatori.

Eficiența deodorantelor variază de la persoană la persoană în funcție de PH-ul pielii ( normal intre 4,2 şi 5,6), dietă, still de viață precum și alți factori. Te poți baza pe eficiența deodorantelor naturale de la Trio Verde între 6 și 8 ore în condiții normale de activitate, excluzând efortul fizic intens și petrecerea majorității timpului în soare sau temperaturi ridicate.

Consistența deodorantelor face aplicarea ușoară, cât mai apropiată de cea a produselor cu care suntem obișnuiți, fiind ușor de distribuit și absorbit de piele. Îți recomand să nu expui prea mult din produs și aplică-l prin tamponare (dacă produsul este prea fresh și încă nu s-a stabilizat în recipient; produsul se va stabiliza în cursul a doua săptămâni de la deschidere) sau cu mișcări ușoare de sus în jos pe axilă. Este important ca la final să masează ușor zona până la absorbția produsului, fără grijă căci ingredientele sunt 100% naturale.

In ceea ce privește mirosul, au fost concepute mai multe parfumuri din uleiuri esențiale tinând cont și de beneficiile acestora pentru piele.

Pentru deodorantul cu CĂTINĂ și MUȘEȚEL sunt alăturate aromele delicate, florale ale uleiului de palmarosa și mușețel cu note subtile de grapefruit dulce pentru a creea un parfum fin, ușor fresh și feminin.

Aroma proaspătă de citrice a uleiurilor esențiale de lime și portocale se alătură notelor pământii, lemnoase ușor dulci ale cedrului și vertiverului pentru a crea un parfum cu miresmă curată, misterioasă, masculină în deodorantul cu CEDRU și CĂRBUNE.

Notele dulci ale uleiurilor esențiale de portocale și lavandă deschid aroma puternică, crudă a uleiului esențial de petitgrain din deodorantul cu CITRUS VERDE. Această combinație crează un parfum natural, fresh cu note pământii care îți trezeste simțurile, având rol stimulativ și tonic.

În deodorantul cu TEA TREE și LIME, mirosul astringent cu aromă balsamică al uleiului esential de tea tree este temperat de nota puternică de citrice a uleiului esențial de lime pentru a crea un parfum cu aroma proaspătă, crudă care te energizează.

Desigur a fost creat și un deodorant fără uleiuri esențiale special conceput pentru cei cu pielea sensibilă.

În formula de bază a deodorantelor s-au folosit faina de arorut, uleiul de cocos, untul de shea, bicarbonatul de sodiu, ceara naturală, uleiul de ricin și vitamina E.  Pentru cei interesați, am pregătit mai jos o listă a ingredientelor, descrierea lor și beneficiile pentru piele.

 

Ingrediente


Faina de arorut

Făina de arorut (MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER) este un amidon obținut prin măcinarea tuberculilor și rizomilor uscați ai plantei Maranta Arundinacea. După evaporarea naturală a apei, folosită pentru separarea pulberea de partea fibroasă a plantei, în urmă rămâne o pudră fină și mătăsoasă cu excepționale proprietăți de absorbție a umezelii excesive. Conținutul de cenușa de calciu protejează pielea de iritații și oferă o senzație de răcorire, lăsând pielea să se simtă moale și netedă.

Beneficii pentru piele absorbție ridicata, surfactant, hidratant

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu (SODIUM BICARBONATE) este o sare minerală care echilibrează balanța pH-ului din formulările cosmetice. Proprietățile sale alcaline neutralizează acizii din transpirație, eliminând mirosurile neplăcute.

Beneficii pentru piele antibacterian, antifungic, antiseptice.

Ceara naturală sau ceara de albine

Ceara de albine (BEEWAX) îndeplinește două roluri esențiale. Menține consistența cremoasă a emulsiilor, prevenind separarea uleiurilor de lichide și integritatea preparatelor solide, permițând o aplicare lină. Ajută la rehidratarea pielii prin formarea unei bariere protectoare la suprafața acesteia fără a-i obstrucționa funcția. Ameliorează senzația de mâncărimea și ajută la vindecarea iritațiilor și eczemelor.

Beneficii pentru piele emolient, umectant, regeneratv, antiinflamator

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un ingredient esențial în îngrijirea întregului corp datorită conținutului ridicat de grăsimi saturate (90%), acid lauric şi vitamina E. Este deosebit de apreciat pentru proprietățile sale hidratante fiind compatibil oricărui tip de ten. Un antibacterian blând cu piele, are un efect calmant, benefic telului cu problemele precum ușoare iritații, eczeme și acnee.

Beneficii pentru piele emolient, antibacterian, antiinflamator

Unt de shea

Are un conținut ridicat de acizi grași, vitamina A şi vitamina E, care mențin elasticitatea pielii şi o protejează de factorii nocivi din mediu. Acizi oleic, stearic, palmitic și linolenic hrănesc in profunzime pielea și o mențin hidratată. Este un unt foarte emolient, recunoscut ca remediu în vindecarea arsurilor solare cu potențial rol protector împotriva razelor UV.

Beneficii pentru piele emolient, antiinflamator, hidratant, antioxidant

Ulei de ricin

Este un ulei accesibil și eficient pentru piele datorită conținutului ridicată de acizi grași nesaturați. Acidul ricinoleic (85 – 90%) îi conferă extraordinare proprietăți antibacteriene, dezinfectante și antiinflamatorii, în timp ce acidul oleic (2 – 6%) și linoleic (1 – 5%) ajută în hidratare pielii accelerând regenerarea țesutului cutanat. Calmează mâncărimea, netezește, hrănește și menține pielea curată.

Beneficii pentru piele antibacterian, antiseptic, antiinflamatorii, hidratant

Vitamina E

Este o sursa importantă de antioxidanți care protejează membrana celulară de radicalii liberi, precum poluarea și razele UV. Este esențial în protejarea și restaurarea barierei acide a pielii. Are proprietăți antibacteriene prevenind inflamațiile la nivelul glandelor sebacee cu beneficii în combaterea acneei și erupțiilor cutanate. Este ușor absorbit de piele, ii sporește elasticitatea și previne hiper-pigmentarea acesteia.

Beneficii pentru piele antioxidant, antibacterian, emolient,

Ulei de catină

Este bogat în acid linoleic și acid linolenic, compuși esențiali în combaterea semnelor de îmbătrânire prematură ale pielii, cu eficiență dovedită clinic.  Ajută la menținerea unei bariere acide sănătoase. Conținutul ridicat de vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamina D și B-caroten conferă strălucire tenului și luptă împotriva radicalilor liberi având potențiale proprietăți de protecție împotriva razelor UV.

Beneficii pentru piele antibacterian, antiinflamator, emolient, hidratant

Cărbune pulbere

Proprietățile pulberii de carbune sunt bine cunoscute. Datorită structurii sale moleculara este eficient în absorbția umidității și a excesului de sebum.  Proprietăți sale, de purificare și echilibrare a pielii ajută la eliminarea impurităților și neutralizează mirosurile neplăcute. Este un agent natural de curățare foarte eficient, lăsând pielii netedă și matifiată.

Beneficii pentru piele Antibacteria, neutralizator, absorbant

 

Uleiul esențial este un lichid hidrofob, concentrat care conține compuși aromatici volatili extrași din plante printr-un proces de presare la rece sau distilare cu abur.

Ulei esențial de Portocale

Obținut din presarea la rece a cojilor de portocale, emană o aromă de citrice subtilă, dulce, proaspătă și astringentă. Oferă o senzație de relaxare și revigorare ajutând în diminuarea stării de anxietate.  Stimulează circulația la nivelul pielii având un efect de iluminare și strălucire. Proprietățile sale antiseptice și tonice, curăță și menține pielea sănătoasă.

Beneficii antiinflamator, antidepresive, antiseptice, tonice, sedative

Ulei esențial de Lavandă

Este extras din florile plantei de lavandă printr-un proces de distilarea cu abur.  Are un parfum proaspăt calmant și revigorant, ce îl face un tonic excelent pentru atenuarea stării de anxietate și a stresului emoțional. Proprietățile sale antibacteriene mențin pielea curată oferind o senzație de prospețime îndelungată.

Beneficii antibacterian, relaxant,

Ulei esențial de Petitgrain

Frunzele, crengile tinere și fructelor mici, verzi, necoapte ale arborelui de portocal amar sunt distilate la abur pentru a obține o esență pură cu un miros răcoritor și crud. Are un efect relaxant și tonic cu efecte benefice pentru calmarea stărilor de anxietate și a insomniei.  Proprietățile astringente ajută la prevenirea infecțiile și reglează secreția de sebum.

Beneficii antiseptic, astringente, anxiolitic, antiinflamator

Uleiuri esențiale de Cedru

Uleiul de cedru este extras din frunze, scoarță și conurile copacului de cedru printr-un proces de distilare la abur.  Uleiul emană un parfum lemnos și dulce care induce o stare de relaxare eliminând tensiunea nervoasă. Previne formarea mirosurilor neplăcute datorita proprietăților sale antibacteriene. Proprietățile sale astringente îl recomandă ca un bun înlocuitor natural al aluminiului din antiperspirantele convenționale.

Beneficii astringente, antiinflamatorii, antifungice, antiseptice.

Ulei esential de Vetiver

Uleiul de la Vetiver sau uleiului de Khus, este un ulei esențial mai puțin cunoscut, care oferă un parfum lemnos și pământiu, care amintește de patchouli, dar cu o atingere de lămâie. In aromaterapie are un rol calmant și stabilizator. Beneficiile pentru piele pot fi atribuite proprietăților sale antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante și tonice.

Beneficii calmant, antiinflamator, antiseptic, cicatrizant, tonic


Uleiuri esențiale de Grapefruit

Uleiul de grapefruit asistă la funcționarea sănătoasă a sistemului limfatic și îi intensifică activitatea, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Mirosul proaspăt, dulce oferă o senzație de bine și revigorare. Menține pielea curata și ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute datorita proprietăților sale dezinfectante și astringente. Micșorează și curata porii ajutând la reglarea secreției de sebum, oferind o senzație de prospețime îndelungată.

Beneficii dezinfectant, stimulantiv, antidepresie, antiseptic, limfatic, tonic.

Uleiuri esențiale Palmarosa

Beneficiile uleiului esențial de palmarosa pot fi atribuite proprietăților sale antibacterian și antiinflamatorii având un conținut ridicat de acid salicilic. Aroma de trandafir oferă un efect de relaxare, luptând împotriva oboselii și nervozității.

Beneficii antibacterian, antiinflamator

Ulei esential de Mușețel

Muşeţelul, poate cea mai răspândită plantă cu rol curativ, este recunoscut pentru sale antiinflamatorii. Ajută la ameliorarea simptomelor asociate rozaceei, eczemelor și erupțiilor cutanate precum și a disconfortului produs de arsurile solare, fiind hidratant și regenerativ. Proprietățile sale ușor astringente aduce un plus de beneficiu persoanelor cu ten sensibil. Are o aromă dulce, florală care relaxeaza și ajută la eliminarea stării de anxietate.

Beneficii antiinflamator, antiseptic, analgezic, antidepresiv, epitelizant, cictrizant, tonic.

Ulei esențial de Lime

Extras prin presarea la rece a cojilor proaspete sau prin distilarea cojilor uscate, uleiul esențial de lime are un miros înțepător, proaspăt de citrice cu efect calmant, jucând un rol important în reducerea stresului și a anxietății. Bogat în vitamina C și antioxidanti protejează piele de radicalii liberi. Dezinfectează și tonifică tesutul cutanat.

Beneficii antiseptic, antiviral, astringent, antibacterien, restaurative, antioxidanti

Ulei esențial de Tea Tree

Obținut prin prin distilarea cu aburi a crengilor fragede și frunzelor arborelui de ti tree, uleiul emană un miros puternică astringent cu aromă balsamică, care se îmbină bine cu uleiurile de citrice. Proprietățile sale antibacteriene și antiseptice sunt recunoscute, fiind un remediu natural recomandat în tratarea acneei. Menține pielea curată și elimină mirosurile neplăcute.

Beneficii pentru piele antiseptic, astringent, antibacterien