O altă etichetă des întâlnită este cea de VIRGIN. Majoritatea studiilor consideră uleiul de cocos virgin ca fiind acel ulei care este “clar în starea lichidă, rezultat din miezul proaspăt de nucă de cocos matură (Cocos nucifera), obținut prin mijloace mecanice și naturale, cu sau fără utilizarea căldurii, fără a fi supus rafinării, albirii sau dezodorizării chimice”.
Și pentru uleiurile de cocos virgine există o supra-etichetare care folosește denumirea de ulei de cocos extra virgin, care la fel ca și cea de Non-GMO, face o diferențiere artificială. Spre deosebire de uleiul de măsline, in cazul uleiului de cocos nu există nicio deosebire între "uleiul din nucă de cocos virgin" și "uleiul din nucă de cocos extra virgin".
Poți avea încredere în cumpărarea uleiului de cocos care utilizează ambele etichetări. Ce trebuie reținut este că nu există nicio convenție sau regulament privind etichetarea cu extra virgin și ce înseamnă acest lucru în ceea ce privește calitatea produsului final.
În cazul în care produsul este de calitate superioară vei constata acest lucru după ce îl încerci. Denumirea de pe eticheta este strict controlată de producător și nu aderă la anumite standarde impuse industriei.