Blog,  Ingrediente,  Produse

Uleiurile esențiale

Lucrurile esentiale nu sunt esentiale doar cu numele, pentru ca purtand acest adjective, orice lucru esential devine indispensabil in viata unui om. De la alimentele esentiale, pana la imbracamintea esentiala sau bauturile esentiale pentru bunastarea fizica a unei persoane, totul ceea ce este esential trebuie neaparat detinut, cel putin pentru situatii urgente, daca nu pentru uzul zilnic.

La fel de esentiale sunt si uleiurile esentiale. Bineinteles, cuvantul nu are acelasi inteles de doua ori, insa trebuie sa intelegeti ca este recomadat sa aveti cei putin 3 uleiuri esentiale in casa, care va pot folosi in momentele de cumpana.

Din lista noastra, intocmita aleatoriu, fara sa punem niciun ulei pe primul sau pe ultimul loc, nu trebuie sa lipseasca uleiul esential de anason. Aceasta planta era folosita in vremuri antice drept energizant pentru ca tinea crierul intr-o stare de alerta si concentrare continua. Astfel daca aveti nevoie de o noapte alba pentru a invata pentru examene, atunci pulverizati in camera in care invatati ulei esential de anason, pentru rezultate mai bune. Veti observa ca nu veti mai simti oboseala la fel.

Cel de-al doilea ulei de care aveti nevoie in trusa cu uleiuri esentiale este uleiul de morcov. Acesta este foarte folositor mai ales pe timp de vara cand poate fi folosit pentru a calma pielea prea arsa de soare. Copiii, dar nu numai, vor simti beneficiile uriase pe care acest tip de ulei esential dupa o zi de balaceala in apa, cand pur si simplu nu si-au dat seama cat de tare s-au bronzat.

Ultimul, insa cu siguranta nu cel din urma ulei esential pe care trebuie sa il aveti in casa este uleiul de levantica. Proprietatile acestei plante minune sunt nenumarate. De la parfumul frumos ce-l imprastie in jur, pana la proprietatea de igienizare si antiseptica, uleiul esential de levantica poate fi folosit in mai multe probleme. Este, probabil, unul dintre cele mai folosite uleiuri esentiale din lume.

Daca inca iti lipseste vreo piese importanta a trusei tale de uleiuri bine facatoare, atunci pune mana pe mouse si da click aici pentru a gasi oferte variate pentru tot ceea ce ai nevoie in materie de uleiuri esentiale.