Blog,  Ingrediente,  Produse

Argila verde – miracolul pământesc

Ati auzit de argila verde? De argila cosmetica ati auzit, cu siguranta pentru ca este un produs cosmetic destul de vechi. Argila verde, pe care o puteti gasi si aici, este un produs cosmetic natural, organic, cu efect astringent. Este eficienta impotriva acneei si echilibreaza tenul gras. Practic echilibreaza nivelul sebumului la suprafata tenului.

Este foarte simplu de aplicat. Dupa preferinta, adaugati o lingurita de argila verde praf si o lingurita de apa sau lapte. Aplicati pe tenul curat, cu o pensula si lasati sa actioneze pana se usuca (aproximativ 10 minute), apoi clatiti cu apa din belsug.  Pentru a ajuta pielea sa is echilibreze secretia de sebum, puteti sa folositi, dupa masca de argila o apa florala sau termala pa care sa o pulverizati pe ten, imediat dupa ce va stergeti argila de pe fata.

Pentru rezultate vizibile, este recomandat sa folositi aceasta masca o data pe saptamana, nu mai des pentru ca altfel riscati sa exagerati si sa va uscati tenul prea tare, lucru ce poate fi la fel de neplacut ca un ten gras.