Ulei esențial de Anason

În stoc
17,00 RON
cu TVA

Aroma anasonului este pregnantă și dulce. Proprietățile stimulative și energizante au o acțiune deosebit de reconfortantă asupra sistemul respirator și efect calmant asupra stărilor de nervozitate și anxietate. Poate stimula circulaţia şi sistemul nervos ajutându-te să te simți alert(ă).

Ulei esențial de ANASON este extras din fructele provenite de la un copac veșnic verde, nativ in anumite părți ale Vietnamului și Chinei. Astăzi este cultivat aproape exclusiv în sudul Chinei, Indo-China și Japonia. Anasonul antic, Illicium verum, este uneori numit anason din China. Este important să îl deosebiți de anasonul japonez, Illicium anisatum, care este foarte toxic.

Aroma anasonului este pregnantă și dulce. Producția plantei de anason este preponderent utilizată pentru extracția acidului shikimic, ingredientul activ în medicamentele de gripă precum Tamiflu.

Alte beneficiile pentru sănătate se datorează proprietăților stimulative și energizante, având o acțiune deosebit de reconfortantă asupra sistemul respirator și efect calmant asupra stărilor de nervozitate și anxietate. Poate stimula circulaţia şi sistemul nervos ajutându-te să te simți mai alertă.

Din cele mai vechi timpuri, anasonul a fost utilizat ca un condiment şi agent de aromatizare pentru produse alimentare şi băuturi. În India anasonul este de asemenea folosit ca un odorizant de gură şi agent digestiv. Proprietăţile medicinale ale acestei plante erau cunoscute cu mult timp în urmă, în Egiptul Antic, Grecia și Roma. Uleiul esenţial de anason este extras prin distilare cu vapori din fructe uscate de anason, Pimpinella anisum.

Uleiul esenţial de anason este toxic pentru insecte şi animale mici, prin urmare este un bun repelent. Din acest motiv este utilizat în fumigene, vaporizatoare şi spray-uri.

Info

Ingrediente

ILLICIUM VERUM FRUIT OIL, LIMONENE, LINALOOL (Ulei esențial de anason)

Țara de origine

China

Cantitate

10 ml.

Ambalaj

Recipient sticlă brună, cu picurător

Utilizare

Băi aromatice

2-3 picături în cada de baie

Masaj

Se diluează 2-3 picături în 100 ml. bază de ulei vegetal

Parfumare

Parfumați încăperile, soluțiile de curățat și așternurile cu 1-5 picături în 100 ml. vaporizator sau spray pe bază de apă.

Uleiuri esentiale
Fii primul care scrie un review

2 alte produse în aceeași categorie:

Produsul a fost adaugăt in lista ta