• Preț redus
 

Ulei esențial de Rozmarin

Stoc epuizat
12,50 RON 25,00 RON -50%
cu TVA

Uleiul esențial de rozmarin are un parfum proaspăt, cu o aromă balsamică ușor mentolată. Este creditat ca având acțiune stimulatoare și este utilizat în numeroase produse de îngrijire. Este folosit, de asemenea, pentru a echilibra stările emoționale intense, pentru a controla schimbările de dispoziție și ajută la gestionarea stresului.

NOTĂ: Termen de valabilitate Noiembrie 2021

Această plantă lemnoasă perenă este originară din regiunea mediteraneană, unde a fost folosită de secole ca remediu natural.

La fel ca oregano, menta și scorțișoara, rozmarinul se găsește și sub formă de ulei esențial. Uleiurile esențiale sunt extracte distilate, foarte concentrate, de compuși volatili din plante fiind utilizate în produse de curățare, înfrumusețare și aromaterapie.

Poate uleiul esențial de rozmarin să trateze căderea părului?

Ideea că uleiul de rozmarin încurajează creșterea și regenerarea părului se datorează beneficiilor sale: 

  • are proprietăți antiinflamatorii,
  • îmbunătățește circulația la nivelul pielii,
  • favorizează creșterea părului,
  • protejează melanina din firul de păr și previne albirea prematură a acestuia,
  • împiedică formarea mătreții,
  • ameliorează senzația de mâncărime a scalpului.

Iată două modalități de a încerca să folosiți ulei esențial de rozmarin pentru efectul său stimulator, de revigorare și îngroșare a părului. Încercați oricare dintre aceste tratamente de una până la două ori pe săptămână pentru început. Folosiți-le mai des doar după o perioadă de acomodare și doar dacă nu aveți leziuni pe piele sau alte afecțiuni dermatologice ce necesită îngrijire de specialitate. 

1. Masează-l direct pe scalp

Adăugați aproximativ 3 picături de ulei esențial de rozmarin la 100 ml. ulei purtător, cum ar fi cel de jojoba sau macadamia. Masați scalpul după ce v-ați spălat părul în prealabil și ați înlăturat excesul de apă cu ajutorul unui prosop. Clătirea părului după aplicarea tratamentului este opțională. Dacă clătiți, lăsați uleiul să stea pe scalp cu cel puțin 20-30 minute.

2. Adăugați-l în șampon

Acest lucru se poate aplica și balsamurilor sau spray-urilor. Adăugați aproximativ trei picături la 100 ml. de produs. Apoi, utilizați produsul ca de obicei.

Info

Ingrediente

ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL

Țara de origine

U.E.

Cantitate

10 ml.

Ambalaj

Recipient sticlă, brun, cu picurător

Utilizare

Băi aromatice

2-3 picături în cada de baie

Pentru corp

Se diluează 2-3 picături în 100 ml. bază de ulei vegetal sau alte produse de înjrijire a corpului

Parfumare

Parfumați încăperile, soluțiile de curățat și așternurile cu 1-5 picături în 100 ml. vaporizator sau spray pe bază de apă.

Uleiuri esentiale
Fii primul care scrie un review

S-ar putea să-ți placă

4 alte produse în aceeași categorie: