Ulei esențial de Verbină Sălbatică

În stoc
21,00 RON
cu TVA

Acest ulei are o aromă dulce și fresh asemeni amestecului de mentă și vanilie. Are note înalte, florale și o bază ușor citrică. Se combină bine cu uleiurile esențiale cu aromă de condimente. Este obținut prin distilarea cu aburi a florilor proaspete și este bogat în compuși cu proprietăți antibacteriene. Este un bun repelent pentru insecte.

Cunoscut sub denumirea de Litsea Cubeba sau May Chang, verbina sălbatică este un arbust veșnic verde originar din Asia de Sud care poate atinge până la 10 metri înălțime, cu fructe de pădure mici asemănătoare ardeilor, de unde și denumirea de „Ardei de munte”. Are flori deosebit de frumoase, albe sau galbene pal.

În ciuda frunzelor și florilor sale parfumate cu aromă de lămâie, nu aparține familiei de citrice, ci este un ulei esențial cu aromă de condiment, precum uleiul esențial de scorțișoară, datorită notelor sale vanilate.

Uleiul esențial May Chang este produs printr-un proces de distilare cu abur. Uleiul este obținut din florile, ramurile, rădăcinile și frunzele arborelui.

Istoria uleiului esențial Litsea Cubeba

  • Aborigenii taiwanezi au folosit Litsea Cubeba în preparate culinare datorită gustului său picant. Florile May Chang au fost folosite și în ceaiul medicinal pentru tratarea diferitelor efecțiuni. 
  • Cu secole în urmă, chinezi foloseau uleiul de Litsea Cubeba pentru tratarea afecțiunilor digestive, frisoanelor, durerilor de spate și durerilor musculare.
  • În medicina ayurvedică se spune că uleiul esențial Litsea Cubeba calmează excesul de energie negativă și reechilibrează spiritualitatea.

Beneficii

  • Antibacterian. Uleiul Litsea Cubeba are proprietăți antibacteriene puternice, elementele citrice reprezentând peste 70% din conținutul său de fitonutrienți.

  • Stimulează starea de spirit. Este folosit în terapiile aromatice doarece induce o stare de relaxare ce ușurează simptomele de anxietate.

  • Antiinflamator. Uleiul esențial de May Chang posedă elemente antiinflamatoare puternice. Poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

  • Purificator. Datorită compoziției sale citrice, uleiul esențial May Chang este un ingredient excelent pentru purificarea aerului sau a suprafețelor.

Info

Ingrediente

LITSEA CUBEBA FRUIT OIL (Ulei esențial de verbină sălbatică)

Țara de origine

China

Cantitate

10 ml.

Ambalaj

Recipient sticlă, brun, cu picurător

Utilizare

Băi aromatice

2-3 picături în cada de baie

Masaj

Se diluează 2-3 picături în 100 ml. bază de ulei vegetal

Parfumare

Parfumați încăperile, soluțiile de curățat și așternurile cu 1-5 picături în 100 ml. vaporizator sau spray pe bază de apă.

Uleiuri esentiale
Fii primul care scrie un review

S-ar putea să-ți placă

4 alte produse în aceeași categorie:

Produsul a fost adaugăt in lista ta