Uleiul de Rozmarin pentru creșterea părului - Trio Verde

Uleiul de Rozmarin pentru creșterea părului

Deși mai bine cunoscut ca un condiment savuros, rozmarinul este considerat și un ingredient cu multiple beneficii pentru îngrijirea pielii și a părului. Proprietățile sale ajută la hidratarea pielii, revitalizarea părului, combaterea mătreții și chiar promovarea creșterii părului.

 

Uleiul de rozmarin și creșterea părului

Uleiul esențial de rozmarin este un ulei pal, obținut prin distilarea cu abur a plantei de rozmarin. Are o aromă erbacee, ușor florală. Este adesea folosit în parfumuri dar și în cosmetice pentru îngrijirea pielii și a părului, datorită compușilor cu efect antioxidant, antiinflamator și antimicrobian.

Beneficiile uleiului de rozmarin pentru păr

  • Stimuleză circulația sângelui la nivelul scalpului
  • Întărește rădăcina firului de păr
  • Previne albirea prematură a părului
  • Ameliorează senzația de mâncărime
  • Împiedică formarea mătreții

Poate uleiul de rozmarin să ajute la creșterea părului?

Unele studii spun că da. Planta de rozmarin conține acid carnozic, care este recunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca leziunile țesutului cutanat. Prin urmare, încurajează regenerarea epidermei și îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului.

Motivul pentru care circulația sângelui este atât de importantă pentru creșterea părului este că, fără o circulație adecvată, foliculii nu primesc substanțele nutritive de care au nevoie pentru a susține creșterea unui păr bogat și sănătos.

De fapt, dacă doriți un păr mai bogat, cu fire de păr mai groase și mai mătăsoase, experții sunt de acord că uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai eficiente tipuri de uleiuri pentru creșterea părului.

Dincolo de stimularea creșterii părului, uleiul esențial de rozmarin este folosit și pentru a preveni albirea prematură a acestuia și formarea mătreții. De asemenea, poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare și ajută la diminuarea senzației de mâncărime la nivelul scalpului.

 

Cum pot folosi uleiul de rozmarin pentru a încuraja creșterea părului?

- Masează scalpul folosind câteva picături de ulei de rozmarin împreună cu alte uleiuri.

Poți să amesteci până la 5 picatui de uilei de rozmarin cu o lingură de ulei de floarea soarelui, ulei de jojoba, ulei de macadamia sau chiar ulei de argan. Cele din urmă conțin mai mulți nutrienți benefici scalpului și firelor de păr.

Adaugă câteva picături în șamponul sau balsamul de păr preferat

Pentru a obține beneficiile uleiului esențial de rozmarin în timp ce vă spălați părul, puteți adăuga mai multe picături la produsele pe care le folosiți deja. Este bine de știut că în această situație nu știți dacă uleiul esențial de rozmarin va interacționa cu celelalte ingrediente din produs. Clătiți bine părul și întrerupeți folosirea produsului dacă apar iritații.

 

*

Photo by GKVP on Unsplash

Înapoi la blog